sponsor

sponsor

Slider

Video

Finans

Haber

Eğlence

Para Kazan

Oyun

Spor

» » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » 7 Milyoner Girişimcisinin Eski Hayatları ve İşleri

7 Milyoner İş Adamın Eski Hayatları ve İşleri

Şuanda dünyanın en zengin iş adamları ve girişimleri buralara nasıl geldi neler yaşadılar hiç merak ettiniz mi?  Bizde merak ettik ve araştırdık eminiz ki bu yazımız sizi çalışma azmiyle dolduracak ve size mükemmel bir ilham ve motivasyon kaynağı olacak.

Peki kim mi bu milyonerler Bilgisayar dünyasının dahilerinden Dell Technologies'in kurucusu ve CEO'su Michael Dell,

Tesla'nın sahibi ve Teknolojinin dahi çocuğu Elon Musk, Amerikan eğlence şirketi Netflix'in Kurucusu ve Ceo'su Reed Hastigns, Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, Virgin’in kurucusu Richard Branson, Girişimci Mark Cuban, Yahoo'nun Ceo'su Marissa Mayer

Sizi daha fazla bekletmeden yazımıza geçelim.

Michael-Dell

1- Michael Dell (Çin Restaurantında Bulaşıkçı)


Michael Dell, soyadında anlayacağınız üzere dizüstü bilgisayar markası Dell'in kurucusu. Serveti ise 23,5 milyar USD (2017) "Forbes"

İşimin en iyi tarafı müşteri ilişkilerini öğrenmekti. Kapıdan her giren müşteriye karşı sergilenen ilgiye hala hayranım. Bu çalışmalarımı farklı bir boyuta getirmemde kuşkusuz en önemli şeylerden biri


mark-cuban

2- Mark Cuban (Seyyar Çöp Poşeti Satıcısı)

Amerikalı bir işadamı, yatırımcısı Mark Cuban ayrıca NBA'in Dallas Mavericks takımınında sahibidir. girişimcilikle başarılı olan Mark çöp poşeti satıcısıymış. Serveti ise 3,3 milyar USD (2017) "Forbes"

Kapı kapı koşturup işimi yapmaya çalışırken kapıyı açanlara “Merhaba aileniz çöp poşeti kullanıyor mu?” Sorunu soruyorum. Kim bu soruya hayır cevabını verebilirdi ki! İşte satış yapmayı öğrendiğim an o andı.

Reed-Hasting

3-Reed Hasting (Vakum Makinesi Pazarlamacısı)

Amerikanın eğlence şirketi ve çoğunuzun bildiği Netflix'in Kurucusu ve Ceo'su Reed Hasting zengin olmadan önce vakum makinesi pazarlıyormuş. Serveti ise 2,2 milyar USD (2017) "Forbes"

Belki kulağa tuhaf geliyor ama o işimi gerçekten seviyordum. Daima yeni ve farklı insanlarla tanışmak heyecan vericiydi.

elon-musk

4-Elon Musk (Kazan Dairesi Çalışanı)

Paypal'ın kurucu ortaklarından, SpaceX'in ve Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk tam bir dahi, girişimci, yatırımcıdır. Serveti ise 19,3 milyar USD (2017) "Forbes"

O rezalet kıyafeti giyip zar zor sığdığınız küçük tünele girip temizlik yapmanız gerekiyordu. Eğer 30 dakikadan fazla kalsaydınız sıcaktan yanıp kül olabilirdiniz.

Richard-Branson

5- Richard Branson (Muhabbet Kuşu Yetiştiricisi)

Girişimcilik konularında ön planda olan Richard Branson Virgin şirketler grubunun CEO'su. Serveti ise 5,1 milyar USD (2017) "Forbes"

Muhabbet kuşu yetiştirme işinde en iyi arkadaşımla ortaktık. Markette büyük bir boşluk fark etmiştik ve bunu değerlendirdik


Jeff-Bezos

6- Jeff Bezos (McDonald’s Kasiyerliği)

Düşünsenize McDonald's'dan hamburger sipariş ettiğiniz kasiyer bir milyarder oluyor imkansız gibi geliyor değilmi kulağa ama Jeff Bezos bu imkansızı başarmış ve dünyanın en iyi e-ticaret sitelerinden biri olan Amazon'un kurucusu ve ceo'su olmuş. Serverti ise 34.7 milyar USD (2017) "Forbes"

Bir genç olarak McDonald’s bünyesinde çalışmak bana birçok şey kattı. Orada öğrendiklerim okulda öğrendiklerimden çok farklıydı. Bunun ne kadar değerli bir deneyim olduğunu anlatamam!

Marissa-Mayer

7- Marissa Mayer (Kasiyer)

Google'da bir çalışan iken Yahoo'nun Ceo'su olmayı başaran ve 7 kişilik listemize tek kadın olarak girmeyi başaran bir zamanların kasiyer şimdi ise 540 milyon USD'dır.

Hızın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiştim. 8 saatlik çalışma süreniz boyunca ekspres kasa hattından dakikada 40 ürün geçirmeniz gerekiyordu.

«
İleri
Sonraki Kayıt
»
Geri
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın