sponsor

sponsor

Slider

Video

Finans

Haber

Eğlence

Para Kazan

Oyun

Spor

Tarihimiz Boyunca Oscara Aday Olan 10 Türk Filmi


En son Oscara aday olan Ayla filminden sonra alır mı bilinmez ama tarihimiz boyunca Oscara aday olan 10 Türk filmini gelin birlikte inceleyelim.


1- Dondurmam Gaymak (2006)

Dondurmam Gaymak filmi, 2006 yılı yapımı Türk filmi. Yüksel Aksu'nun yazıp yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Turan Özdemir, Tolga Çandar, Gülnihal Demir, Levent Aras, Nejat Altınsoy oynamaktadır. 

dondurmam-gaymak

2- Takva (2006)


Takva filmi, 2006 yılı yapımı Türk filmi. Önder Çakar'ın yazdığı Özer Kızıltan'ın yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Güven Kıraç, Erman Saban, Erkan Can, Meray Ülgen, Selaettin Bilal oynamaktadır. 

takva

3- Üç Maymun (2008)

Üç Maymun filmi, 2008 yılı yapımı Türkiye-Fransa-İtalya ortak yapım filmidir. Ebru Ceylan ve Ercan Kesal'ın yazdığı Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Yavuz Bingöl, Ercan Kesal,  Hatice Aslan, Cafer Köse, Ahmet Rıfat Şungar oynamaktadır. 

Ödüller:

Cannes Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü

uc-maymun

4- Güneşi Gördüm (2009)


Güneşi Gördüm filmi, 2009 yılı yapımı Türk filmidir. Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği filmin başrollerinde ise Mahsun Kırmızıgül, Ali Sürmeli, Altan Erkekli, Demet Evgar, Buğra Gülsoy oynamaktadır. 

gunesi-gordum


5- Bal (2010)

Bal filmi, 2010 yılı yapımı Türk filmi. Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal'ın yazdığı Semih Kaplanoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu, Tülin Ozen, Ayşe Altay, Alev Uçarer oynamaktadır. 

Ödüller:

 Golden Bear Award for Best Motion Picture

bal-filmi



6- Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)

Bir Zamanlar Anadolu'da filmi, 2011 yılı yapımı Türk filmi. Nuri Bilge Ceylan, Ercan Kesal ve Ebru Ceylan'ın yazdığı Nuri Bilge Ceylan'nın yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Yılmaz Erdoğan, Muhammet Uzuner, Taner Birsel, Fırat Tanış, Ercan Kesal oynamaktadır. 

Ödüller:

 Cannes Film Festivali Büyük Ödülü

bir-zamanlar-anadoluda

7- Ateşin Düştüğü Yer (2012)

Ateşin Düştüğü Yer filmi, 2012 yılı yapımı Türk filmi. İsmail Güneş'in yazıp yönettiği filmin başrollerin'de ise Elifcan Ongurlar, Hakan Karahan, Abdullah Şekeroğlu, Yeşim Ceren Bozoğlu, Serhan Süsler oynamaktadır. 

atesin-dustugu-yer


8- Kelebeğin Rüyası (2013)

Kelebeğin Rüyası filmi, 2013 yılı yapımı Türk filmi. Yılmaz Erdoğan'nın yazıp yönettiği filmin başrollerinde ise Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Yılmaz Erdoğan, Farah Zeynep Abdullah, Mert Fırat oynamaktadır. 

kelebegin-ruyasi


9- Kış Uykusu (2014)

Kış Uykusu filmi, 2014 yılı yapımı Türk filmi. Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan'nın yazdığı Nuri Bilge Ceylan'nın yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Nejat İşler oynamaktadır. 

kis-uykusu


10- Sivas (2015)

Sivas filmi, 2015 yılı yapımı Türk filmi. Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği filmin başrollerinde ise Doğan İzci, Muttalip Müjdeci, Okan Avcı, Ozan Çelik, Banu Fotocan oynamaktadır. 

sivas-filmi



11- Kalandar Soğuğu (2016)

Kalandar Soğuğu filmi, 2016 yılı yapımı Türk filmi. Mustafa Kara ve Bilal Sert'in yazdığı Mustafa Kara'nın yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Hanife Kara, Nuray Yeşilaraz, Haydar Şişman, Ibrahim Kuvvet, Temel Kara oynamaktadır. 

Ödüller:


Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Nuray Yeşilaraz)
Altın Portakal Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü (Mustafa Kara)
Altın Portakal En İyi Müzik Ödülü (Eléonore Fourniau)
En İyi Uluslararası Erkek Oyuncu (Haydar Şişman)

kalandar-sogugu



12- Ayla (2017)

Ayla filmi, 2017 yılı yapımı Türk filmi. Yiğit Güralp'in yazdığı Can Ulkay'ın yönetmenliğini üstlendiği  filmin başrollerinde ise Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Taner Birsel, Ali Atay, Kim Seol, Lee Kyung-Jin, Murat Yıldırım oynamaktadır. 




«
İleri
Sonraki Kayıt
»
Geri
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazın